Ga verder naar de inhoud

Cats doen wat ze moeten doen tegen Zuid-Korea

23 september 2022

In hun tweede wedstrijd op de FIBA Women's World Cup in Australië wonnen de Cats gemakkelijk van Zuid-Korea: 84-61

Na het verlies tegen de Verenigde Staten in hun openingspartij, rekenden de Belgian Cats op winst tegen Zuid-Korea. Het werd een ruime overwinning waarbij de speelminuten goed verdeeld werden. "We willen de speelsters fris houden, want het is nog een lang tornooi," wist coach Demory te zeggen.

Cats op de afspraak

Hoewel Zuid-Korea met enkele snelle scores in de beginfase duidelijk zin had in de partij, waren het de Cats die op alle vlakken de bovenhand hadden. Zowel in aanval, rebound als verdediging waren de Belgen op de afspraak. Met Vanloo als afwerker van dienst stond het na het eerste kwart al 26-12 in het voordeel van de Cats.

Hetzelfde scenario volgde voor het tweede kwart: België baas en Zuid-Korea dat zijn best doet om aan te klampen. Bij de rust stond echter al een kloof van 20 punten op het scorebord: 50-30.

Hind Ben Abdelkader nam de scorersrol over van Vanloo in de tweede helft. Coach Demory roteerde volop en verdeelde zo de minuten met het oog op de rest van het tornooi. Elise Ramette mocht de eindscore vastleggen met een lay-up: 84-61.

Een ruime samenvatting van de wedstrijd kan je bekijken op Sporza.

Scores: Ben Abdelkader 17, Vanloo 14, Allemand 13, Delaere 10, Meesseman 9, Becky Massey 6, Billie Massey 5, Linskens 4, Lisowa 4, Ramette 2, Joris 0, Resimont 0

Next up: Puerto Rico

De volgende opdracht die de Cats wacht is Puerto Rico op zaterdag (om 12:30 Belgische tijd). Zij staan net als de Cats met 1 winst- en 1 verliesmatch: ze wonnen ietwat verrassend tegen Bosnië en Herzegovina (58-82) maar gingen zwaar onderuit tegen de VSA (42-106).

De wedstrijd is live te volgen op Sporza.